Iz naših džemata

Održan vjerski program u džematu Rainci Gornji

U nedjelju, 4. jula, u džematu Rainci Gornji izveden je prigodan vjerski program.

Medžlis Islamske zajednice Kalesija, zajedno sa džematima, pokrenuo je serijal predavanja koja se održavaju u okviru vjerskih programa. Prvo predavanje održao je hfz. Mirnes ef. Spahić u džematu Rainci Donji. U nedjelju, 4. jula, u džematu Rainci Gornji održano je drugo predavanje.

Nakon podne-namaza otpočeo je vjerski program, a prisutnima se obratio imam džemata Rainci Gornji Miralem ef. Pjanić, kao i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Kalesija Muharem ef. Mešanović. Ulogu predavača imao je mr. Aljo ef. Cikotić, imam džemata Kalibunar, Medžlis IZ Travnik, poznati alim i vaiz.

U svom vazu Aljo ef. Cikotić govorio je o kur’anskom kazivanju o vremenu i životu dunjalučkom. “Život je kao rečenica na čijem kraju uvijek dođe tačka. Nije važno koliko je rečenica duga već koliko ona ima smisla”, istakao je, između brojnih poruka, poznati vaiz.

Na kraju vjerskog programa musafiru je od strane domaćina, džemata Rainci Gornji, dodijeljena skromna hedija/levha koja će ga podsjećati, kako je i sam rekao, na njegovu posjetu ovom džematu.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh