Iz naših džemata

Održana predavanja za žene i izvedeni ramazanski programi u džematima Rainci Gornji i Caparde (Foto)

U nedjelju, 19. maja 2019. god. / 14. ramazana 1440. godine po Hidžri, održana predavanja za žene i izvedeni ramazanski programi u džematima Rainci Gornji i Caparde.

Asocijacija žena Medžlisa IZ Kalesija zadnjeg dana druge ramazanske sedmice posjetila je džemate Rainci Gornji i Caparde, te je nakon podne-namaza izveden ramazanski program i održano predavanje za žene.

Ramazanski program za žene otpočne učenjem Kur'ana, ajeta o postu, te u nastavku programa učenice medresa prouče nekoliko ilahija i kasida, a program se, pored citiranja prigodnih ajeta i hadisa, upotpuni predavanjem za žene kojeg održi jedna od koordinatorica Asocijacije žena Medžlisa IZ Kalesija. Predavanje u sebi sadrži i prigodne hikaje koje govore o vrijednosti dove. Kraj programa se obilježi dijalogom, odnosno pitanjima koja postave prisutne a na koja odgovore daju muallime.

Sljedećeg vikenda nastavlja se sa planiranim ramazanskim aktivnostima, a ramazanski programi će biti organizovani u džematima Čaršijska džamija i Lipovice Centar.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh