Iz naših džemata

Održana predavanja za žene u džematima Sarači i Memići Centar

Danas, 19. maja / 4. dana ramazana 1439. god. po H., u džematima Sarači i Memići Centar održani su prigodni programi i predavanja za žene koje su izvele učenice medresa.

Uoči ovogodišnjeg ramazana, u utorak 15. maja, održan je sastanak sa učenicama medresa na kojem je glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Kalesija, Enver ef. Alić, kao i učenicima koji će klanjati teravih-namaz, dao određene smjernice rada tokom mubarek mjeseca posta.

Tom prilikom je napravljen plan ramazanskih aktivnosti ženskog aktivizma. Jedna od osnovnih zadaća rada učenica medresa tokom ramazana jeste organizovanje prigodnih programa i predavanja za žene.

Danas, 4. dana ramazana / 19. maja, u džematima Sarači i Memići Centar organizovani su vjerski programi u okviru kojih su održana predavanja za žene. Predavanja će se nastaviti prema rasporedu i planu aktivnosti, a učenice su podijeljene u dvije grupe kojima će koordinirati muallime Merjem Jahić i Fikreta Aljić, te će se na taj način posjetiti veći broj džemata u kojima će se prirediti programi za žene.

Današnjim programom i predavanjima su otpočele ramazanske aktivnosti u okviru ženskog aktivizma, a nastavit će se tokom ramazana.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh