Iz naših džemata

Održana redovna sjednica Skupštine Medžlisa Islamske zajednice Kalesija

U nedjelju, 26. februara 2023. godine, održana je redovna sjednica Skupštine Medžlisa Islamske zajednice Kalesija na kojoj su razmatrani izvještaji o radu u 2022. godini, kao i Plan rada za 2023. godinu.

Na kraju jedne i na početku nove kalendarske godine sumiraju se i analiziraju rezultati rada u protekloj godini, te se planiraju aktivnosti i planovi rada za godinu koja je počela. Tim povodom je u nedjelju, 26.2.2023. god., održana redovna sjednica Skuštine Medžlisa IZ Kalesija na kojoj su predstavljeni izvještaji o radu službi.

Izvršni odbor Medžlisa IZ Kalesija je sredinom februara održao sjednicu na kojoj su rukovodioci službi podnijeli izvještaje o radu za 2022. godinu, te su na sjednici Izvršnog odbora prihvaćeni izvještaji, kao i prijedlog Plana rada za 2023. godinu, koji su na današnjoj sjednici Skupštine usvojeni i od strane prisutnih članova Skupštine Medžlisa Islamske zajednice Kalesija.

Na početku sjednice koja je počela u 10.00 sati izabrano je radno predsjedništvo u sastavu Muhamed Avdić i Miralem Huremović. Radno predsjedništvo je, prema Poslovniku o radu Skupštine, rukovodilo sjednicom.

U nastavku sjednice su prezentovani izvještaji o radu službi, a te izvještaje su predstavili rukovodioci službi Medžlisa IZ Kalesija:

  • izvještaj službe za vjerske i odgojno-obrazovne poslove, Muharem ef. Mešanović,
  • izvještaj administrativno-pravne službe, Ibrahim Aljić,
  • izvještaj finansijsko-knjigovodstvene službe, dr. sc. Muhamed Alić.

Nakon predstavljanja izvještaja uslijedila je diskusija u kojoj su prisutni članovi Skupštine uputili konstruktivne prijedloge za poboljšanje rada Medžlisa IZ Kalesija.

Članovi Skupštine su tokom diskusije, između ostalog, izrazili zahvalnost džematlijama naših džemata na pomoći koju su džematlije iskazale kroz sergiju za nastradale od zemljotresa u Turskoj i Siriji.

Na kraju sjednice su izvještaji o radu za 2022. godinu, kao i Plan rada za 2023. godinu, jednoglasno prihvaćeni.

Sjednici Skupštine Medžlisa IZ Kalesija prisustvovao je i predstavnik Muftijstva tuzlanskog, dr. Mensur Husić, rukovodilac službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog, koji se na kraju sjednice obratio prisutnim članovima Skupštine.

Sjednica je završena pred podne-namaz.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh