Iz naših džemata

Održani programi i predavanja za žene u džematima Tojšići i Vukovije Gornje (Foto)

Danas, 11. ramazana / 26. maja 2018. god., u džematima Tojšići i Vukovije Gornje upriličeni su prigodni programi i predavanja za ženski dio džemata u okviru ramazanskih aktivnosti Asocijacije žena Medžlisa IZ Kalesija.

I ovog ramazana učenice medresa predvođene muallimama obilaze naše džemate i organizuju prigodne programe i predavanja za žene. Ovog ramazana su učenice medresa podijeljene u dvije grupe koje predvode muallime Fikreta Aljić i Merjem Jahić.

Zahvaljujući brojnosti učenica i spremnosti muallima, ove godine u isto vrijeme se održavaju dva prigodna programa za ženski dio džemata. Tako su danas, 11. dana ramazana, poslije podne-namaza održani programi i predavanja za žene u džematima Tojšići i Vukovije Gornje.

U okviru ramazanskog programa za ženski džemat priredi se:
– učenje Jasina pred duše šehida,
– citiranje prigodnih ajeta i hadisa,
– izvođenje ilahija i kasida,
– prigodno ramazansko predavanje za žene.

U džematu Tojšići grupa učenica predvođena Fikretom Aljić, nakon podne-namaza izvela je prigodan ramazanski program za ženski dio džemata Tojšići, a nakon programa i predavanja hanume iz ovog džemata nisu krile svoje oduševljenje izvedenim programom.

Ramazanske aktivnosti Asocijacije žena Medžlisa IZ Kalesija se nastavljaju već sutra, nakon podne-namaza, kada su na rasporedu programi i predavanja za žene u džematima Brda Gornja i Međaš.

Predavanje za žene u džematu Tojšići, 26.5.2018.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh