Iz naših džemata

Održano 6. Međudržavno takmičenje iz vjeronauke: Mirha Čikarić, OŠ Kalesija, osvojila 1. mjesto

U nedjelju, 1.7.2018. godine, u Srednjoj sali Gazi Husrev-begove medrese održano je 6. Međudržavno takmičenje iz vjeronauke.

I ove godine u takmičenju su učestvovali najbolji predstavnici evropskih država u kojima se izučava islamska vjeronauka u okviru redovnog školskog sistema, a to su: Austrija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija.

Takmičenje je otvorio doc. dr. Nezir Halilovic – šef Odjela za vjeronauku u Upravi za nauku i obrazovanje. Poslije toga pristupilo se testiranju učenika individualnim testovima znanja.

Nakon sto je Komisija za pregled testova pregledala testove pristupilo se ekipnom kviz takmičenju.

Na početku kviz takmičenja polaznici obdaništa Amel i Nur su izveli kraći umjetničko-zabavni program koji je naišao na oduševljenje prisutnih. Poslije toga učenici su pred publikom demonstrirali zavidni nivo znanja. U jako tijesnoj konkurenciji sa samo bodom razlike na kraju ekipni pobjednik je bila ekipa Bosne i Hercegovine.

Drugo mjesto je osvojila ekipa Hrvatske, treće mjesto osvojila je ekipa Austrije a četvrto ekipa Srbije.

U individualnom takmičenju postignuti su sljedeći rezultati:

1. Mirha Čikarić – 99 bodova – BiH
2. Hana Arslanagić – 97 bodova – Hrvatska
3. Amila Čandić – 91,75 Austrija.

Na kraju programa nak9n dodjele diploma i nagrada učesnicima takmičenja se obratio Ibrahim Begovio, koji je čestitao na uspjehu svim prisutnim, iskazao da su svi oni pobjednici i zaželio mnogo uspjeha u životu svim prisutnim.

Uprava za obrazovanje i nauku je ove godine svim učesnicima 6. Međudržavnog takmičenja obezbijedila edukativnu ekskurziju u Istanbul u periodu od 2.7. do 8.7.2018. godine.

(islamskazajednica.ba)

Mirha Čikarić 1. mjesto na Međunarodnom takmičenju iz islamske vjeronauke

Danas 1.7.2018.godine u organizaciji Rijaseta Islamske zajednice Bosne i Hercegovine u Gazi Husrev – begovoj biblioteci u Sarajevu održano je 6. Međunarodno takmičenje iz islamske vjeronauke.

Učenica OŠ „Kalesija“ Mirha Čikarić je zauzela 1. mjesto u pojedinačnoj konkurenciji sa osvojenih 99 od mogućih 100 bodova. Ekipno 1. mjesto je pripalo Bosni i Hercegovini, 2. mjesto je pripalo Hrvatskoj a, 3. Ausriji.

 

Kao nagrada za postignuti uspjeh Mirha i njen mentor nastavnik Hamdija Bajrić dobili su sedmodnevno putovanje u Tursku.

Ovo je veliki uspjeh kako za OŠ „Kalesija“, tako i za općinu Kalesija, kao i za državu BiH.

(Ntv.ba)

Učenica OŠ Kalesija, Mirha Čikarić, prvoplasirana na Međunarodnom takmičenju iz islamske vjeronauke!

Nakon što je bila najbolja na školskom, općinskom, kantonalnom/regionalnom i državnom takmičenju, Mirha Čikarić, učenica 8.razreda OŠ Kalesija, je danas (01.07.2018.) u Sarajevu učestvovala na VI Međunarodnom takmičenju iz islamske vjeronauke.

Pod mentorstvom prof. Hamdije Bajrića, Mirha Čikarić je predatavljala Kalesiju i BiH, a u zaista žestokoj konkurenciji je osvojila 1. mjesto.
Ona je radila isti test kao učenici 9.razreda osnovnih škola i 1.razreda stednjih škola.

Mirha je bila dio ekipe BiH, koja je i ekipino osvojila prco mjesto, a upravo su odgovori Mirhe oduševili sve prisutne.

Mirhi, njenom mentoru Bajriću, kolektivu OŠ Kalesija, kao i njenim roditeljima, upućujemo iskrene čestitke na rezultatu na koji svi možemo biti ponosni.

(NKP.ba)

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh