Iz naših džemata

Delegacija Općine u posjeti glavnom imamu Medžlisa IZ Kalesija

 

U utorak, 4. aprila 2017. godine, delegacija Općine Kalesija posjetila je glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Kalesija.

Općinskog načelnika, gospodina Seada Džafića i njegove saradnike, predsjedavajućeg OV Kalesija Fadila Alića i savjetnika načelnika Fikreta Suljkanovića, glavni imam Medžlisa IZ Kalesija Enver ef. Alić, ugostio je u prostorijama Medžlisa (Divanhana).

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Kalesija je načelnika i njegove saradnike upoznao sa aktivnostima Medžlisa IZ Kalesija na polju organizacije vjerskog života, kao i o planovima vjersko-prosvjetne službe Medžlisa u 2017. godini. Na sastanku je bilo govora i o mektebskom takmičenju polaznika mektebske nastave, koje je na rasporedu 9. aprila 2017. godine. Tom prilikom glavni imam je istakao bitnost Mektebskog centra u Dubnici, te je izrazio svoju zabrinutost zbog loše putne komunikacije ka Mektebskom centru. Medžlis IZ Kalesija ove godine je organizator takmičenja u malom fudbalu za polaznike mektebske nastave (nivo Muftijstva), te je vjersko-prosvjetna služba Medžlisa planirala ovo takmičenje organizovati na sportskom poligonu koji se nalazi u sastavu Mektebskog centra, ali zbog loše putne komunikacije glavni imam je izrazio svoju zabrinutost u uspješnost organizacije ovog takmičenja.

 

 

Načelnik Sead Džafić u svom obraćanju se zahvalio glavnom imamu na prijemu, te je, u skladu sa svojim mogućnostima, obećao svoju pomoć u rješavanju problema putne komunikacije ka Mektebskom centru.

Na sastanku je, između ostalog, bilo govora i unapređenju odnosa i razvijanju što bolje saradnje.

U znak dobre i uspješne saradnje, glavni imam Enver ef. Alić je općinskom načelniku i njegovim saradnicima poklonio monografiju “Naš Medžlis Kalesija – zaustavljeni trenuci 55 godina organizovanog rada”.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh