Iz naših džemata

Općinski načelnik održao sastanak sa predstavnicima Medžlisa IZ Kalesija

Općinski načelnik Sead Džafić danas je održao sastanak sa novoizabranim predsjednikom Medžlisa Islamske zajednice Kalesija Ibrahimom Aljićem te sekretarom Nevresom Fatićem.

Na sastanku je bilo riječi o dosadašnjem radu Medžlisa Islamske zajednice u Kalesiji, ali i saradnjom sa općinskim načelnikom.

Načelnik i prije dolaska na ovu funkciju izdvajao je novčana sredstva i pomagao rad Islamske zajednice i zaista mogu mu samo reći jedno veliko hvala za sve što je uradio, kazao je predsjednik Medžlisa IZ Kalesija Ibrahim Aljić.

On je načelnika upoznao sa radom džemata koji rade u sastavu Medžlisa rekavši da je odmah po preuzimanju funkcije krenuo u obilazak džemata i upoznavanje sa njihovim radom i aktivnostima.

Također, Aljić ističe da će u narednom periodu dosta više pažnje posvetiti jačanju džemata kao i većoj pomoći mjesnim imamima.

Načelnik općine Kalesija Sead Džafić prije svega se zahvalio rukovodstvu Medžlisa na posjeti rekavši da će već danas za njihove potrebe i rad izdvojiti 15.000 KM, te da će uvijek pomagati rad Islamske zajednice.

Država i Islamska zajednica trebaju da nam budu u samom vrhu. Samo zajedništvom i jačanjem Islamske zajednice možemo ojačati i ljubav prema domovini i svi zajedno trebamo uložiti više napora da sačuvamo i jedno i drugo i da spriječimo odlazak mladih u druge zemlje. Nigdje nije lijepo kao kod kuće, kazao je općinski načelnik.

Predstavnici Medžlisa IZ Kalesija prilikom posjete načelniku uručili su i Kur'an časni iskazavši želju da ova sveta knjiga bude vodilja svim muslimanima koji žive u Kalesiji.

Press Općine Kalesija

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh