Iz naših džemata

Organizovan zajednički iftar u džematu Sarači

U prisustvu velikog broja vjernika večaras je u džematu Sarači održan zajednički iftar. Zbog loših vremenskih uslova iftar je održan u prostorijama džamije, iako je prvobitno bilo planirano da džemtlije iftare na platou ispred saračke džamije.

Obrćajući se prisutnima, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Kalesija Enver ef. Alić se zahvalio svim džematlijama Sarača na pomoći u organizaciji iftara i zajedničkom druženju.

Imam Aldin ef. Smajić je istakao da su se džematlije udružile i organizovale iftar, na koji su pozvani svi mještani.

„ Pohvalio bih džematlije Sarača koji su se maksimalno uključili u organizaciju. Pored finansijske i materijalne pomoći, značajan broj džematlija dao je svoj doprinos uspješnoj organizaciji našeg zajedničkog druženja. Drago mi je da smo napravili jedno lijepo druženje, u duhu islama, a vidim da su svi zadovoljni i sretni. Radost je još veća ako znamo da je druženju prisustvovalo preko 40 djece , koji su došli zajedno sa svojim roditeljima“, kazao je Smajić.

Ovom prilikom dodijeljene su i zahvalnice mještanima koji su novčanim prilozima podržali gradnju imamsko-džematske kuće u Saračima.

Naime, Sakib Hasanović i njegova porodica su 2016.godine uvakifili zemljište, nakon čega se pristupilo izgradnji imamske kuće.

Imajući u vidu dosadašnja pozitivna iskustva, angažiranost i nesebičnost mještana u izgradnji džamij, ali i potrebne infrastrukture, u Saračima su uvjereni da će i akcija na izgradnji imamske kuće uspješno okončati.

(Radio Feral)

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh