Iz naših džemata

Organizovane radne posjete džematima i radni sastanci s članovima džematskih odbora

Proteklu sedmicu organizovane su posjete džematima Medžlisa Islamske zajednice Kalesija i tom prilikom je predsjednik Medžlisa IZ Kalesija održao radne sastanke s članovima džematskih odbora.

Novoizabrani predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Kalesija, Ibrahim Aljić, kao Rukovodilac službe za administrativno-pravne poslove Medžlisa IZ Kalesija posjetio je džemate u kojima su održani radni sastanci s članovima džematskih odbora. U dosadašnjem periodu posjete su organizovane u džematima: Seljublje, Hrasno Donje, Hrasno Gornje, Kikači, Tojšići, Vukovije Donje, Vukovije Gornje, Međaš, Rainci Gornji, Jajići, Čaršijska džamija.

Na sastancima se diskustovalo o stanju u džematima, realizovanim i planiranim projektima, vakufskoj imovini i očuvanju iste, kao i o načinima poboljšanja rada džemata.

U narednom periodu posjete i održavanje radnih sastanaka, prema planu aktivnosti, održat će se u predviđenim terminima i u ostalim džematima Medžlisa IZ Kalesija. Cilj posjeta i sastanaka jeste upoznavanje s članovima džematskih odbora, njihovim planovima rada, kao i s aktuelnom problematikom.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh