Iz naših džemata

“Otvorimo hiljade vrata”: Medžlis Islamske zajednice Kalesija počeo sa isporukom prehrambenih paketa

Ukupno je obezbijeđeno 600 prehrambenih paketa, koji ne samo da će biti podijeljeni na području našeg Medžlisa, već i povratnicima u Podrinju. Također, prehrambeni paketi u narednim danima bit će uručeni šehidskim porodicama, te socijalnim ustanovama i udruženjima.

I ove godine Muftijstvo tuzlansko je u toku mjeseca ramazana organizovalo humanitarnu akciju “Otvorimo hiljade vrata”, a akcija se sprovodi u svim medžlisima i džematima.

Medžlis Islamske zajednice Kalesija već dugi niz godina, u mjesecu posta, organizuje humanitarne ramazanske akcije u kojima se prikupljaju namirnice za osobe u stanju potrebe.

MIZ Kalesija je danas počeo sa isporukom prehrambenih paketa prema džematima, a isti će biti dostavljeni stanovništvu u stanju socijalne potrebe na području Kalesije. Ukupno je obezbijeđeno 600 prehrambenih paketa, koji ne samo da će biti podijeljeni na području našeg Medžlisa, već i povratnicima u Podrinju. Također, prehrambeni paketi u narednim danima bit će uručeni šehidskim porodicama, te socijalnim ustanovama i udruženjima.

“Ove godine cilj akcije je posjetiti što više socijalno ugroženih naših džematlija, koliko toliko pomoći im i olakšati njihove svakodnevne probleme sa kojim se susreću. S obzirom da je mjesec ramazan, mjesec darivanja mi smo animirali naše džematlije u svim džematima prikupljena je velika količina prehrambenih namirnica upakovane u pakete i to ćemo dostaviti onima kojima je i namijenjeno”, kazao je Muharem ef. Mešanović, glavni imam Medžlisa IZ Kalesija.

Na području MIZ Kalesija bit će uručeno 150 prehrambenih paketa stanovništvu u stanju socijalne potrebe, a pakete je obezbijedio vlasnik OS-PHARM apoteka Sead Osmančević.

Video prilog gledajte sutra u dnevnoj informativnoj emisiji NEON Info od 18:45 sati.

(Ntv.ba)

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh