Iz naših džemata

Posjeta mektebima Medžlisa Islamske zajednice Kalesija (Foto)

U subotu, 16.3.2019. godine, upriličena posjeta mektebima na području Medžlisa Islamske zajednice Kalesija. Posjetu organizovalo Muftijstvo tuzlansko u okviru redovnih aktivnosti službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog.

Muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović, rukovodilac službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog dr. Sead ef. Seljubac, pomoćnik direktora Behram-begove medrese u Tuzli dr. Mensur ef. Husić, te glavni imami medžlisa Tuzla, Gornja Tuzla, Puračić, Živinice, Zvornik, Banovići, Srebrenik, obišli su 10 mekteba na području Medžlisa IZ Kalesija i prisustvovali izvođenju mektepske nastave.

Rad muallima u mektebu sastavni je i, zasigurno, najvažniji dio imamskog poziva. S tim u vezi Muftijstvo tuzlansko organizuje redovne posjete mektebima s ciljem što boljeg uvida stanja u mektebima kako bi se napravili pomaci u izvođenju mektepske nastave.

Prema redovnom planu aktivnosti posjeta mektebima na području Muftijstva tuzlanskog dana, 16. marta 2019. godine, organizovane su posjete mektebima Medžlisa Islamske zajednice Kalesija, te su članovi Komisije obišli 10 mekteba. U pratnji članova Komisije bili su članovi Izvršnog odbora Medžlisa IZ Kalesija.

Poslije posjeta mektebima i praćenja rada muallima u mektebu organizovan je sastanak sa imamima Medžlisa IZ Kalesija na kojem je razgovarano o važnosti mekteba i mektepske nastave, kao i o uslovima izvođenja iste, te opremljenosti mekteba. Na sastanku su imamima-muallimima date smjernice i upute za još uspješni rad u mektebu.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh