Iz naših džemata

“Poslanik u mom srcu 2020”: Proglašeni pobjednici literarnog natječaja

U prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Kalesija danas (5.12.2020. god.) proglašeni su pobjednici literarnog natječaja organizovanog u okviru manifestacije “Poslanik u mom srcu 2020”.

Učešće na kokursu uzeli su učenici četiri osnovne škole sa područja općine Kalesija. U finalnoj fazi takmičenja bilo je ukupno 48 radova. U mlađoj kategoriji komisija je pregledala 19 pristiglih radova, a u starijoj 29 radova.

Prilikom dodjele nagrada glavni imam Medžlisa IZ Kalesija, Muharem ef. Mešanović, čestitao je pobjednicima i kazao da su ove godine umjesto tri prvoplasirana nagradili njih pet a prigodne nagrade i zahvalnice uručili su svima koji su uzeli učešće na konkursu.

Prilikom dodjele nagrada istaknuto je da je konkurs realizovan uz podršku Aktiva vjeroučitelja i Aktiva profesora bosanskog jezika sa područja općine Kalesija.

Što se tiče mlađe kategorije prvo mjesto osvojila je Lamija Berbić učenica OŠ Kalesija, drugo, treće i četvrto mjesto osvojili su učenici OŠ Rainci Gornji Kenan Husejinović, Tarik Mešić i Umihana Barčić, dok je peto mjesto pripalo učeniku OŠ Memići Durgutović Ahmedu.

U starijoj kategoriji prvo mjesto također je pripalo učenici OŠ Kalesija Lejli Sinanović, drugo mjesto osvojile su Ajla Džambić učenica OŠ Tojšići i Arijana Ibralić učenica OŠ Rainci Gornji, četvrto i peto mjesto osvojili su učenici OŠ Kalesija Amila Kamerić i Majdančić Amar.

Dodjelom nagrada završena je ovogodišnja manifestacija “Poslanik u mom srcu” koju Medžlis IZ Kalesija organizuje povodom obilježavanja mjeseca u kojem je rođen Muhammed, a.s.

(Ntv.ba)

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh