Bosna i Hercegovina

Potpisan ugovor između Klinike New Life i Udruženja Ilmijje

Danas je u sjedištu klinike New Life u Sarajevu potpisan ugovor o saradnji između klinike New Life i Udruženja Ilmijje Islamske zajednice u BiH koji će omogućiti pružanje medicinskih usluga iz oblasti postupaka liječenja neplodnosti i oftamoloških usluga pod povoljnijim finansijskim uslovima.

„Potpisivanjem ovog ugovora otvara se novo poglavlje saradnje između klinike New Life i Udruženja Ilmijje“, rekao je menadžer klinike Zejd Šoto istakavši kako je klinika do sada kroz provedene slične aktivnosti sa drugim institucijama ostvarila veliki napredak u smislu zadovoljstva pacijenata.

„Moramo spomenuti da većina pacijenata na našu kliniku dolazi uglavnom po preporuci naših prethodnih pacijenata , vođena pozitivnim iskustvom i zadovoljstvom, prije svega pruženim medicinskim uslugama i odnosom prema njima samima“, kazao je ovom prilikom Šoto.

Ugovor se odnosi na pružanje medicinskih usluga iz oblasti ginekologije sa ultrazvučnim pregledom, dijagnostike, praćenja trudnoće, postupaka liječenja neplodnosti i biomedicinski potpomognute oplodnje – IVF, usluge embriologije, usluge liječenja muškog reproduktivnog zdravlja, usluge endoskopske hirurgije, usluge biohemijskog laboratorija, usluge od oftalmološkog pregleda i određivanja dioptrije do operativnih zahvata katarakte (mrene) i laserskog skidanja dioptrije.

Mensur ef. Pašalić, predsjednik Udruženja Ilmijje, zahvalio se na saradnji, izrazivši uvjerenje da će potpisivanje ugovora doprinijeti boljem i kvalitetnijem liječenju svih članova Udruženja kao i njihovih porodica.

„Čini nam čast potpisati ugovor sa ovom renomiranomklinikom. Osmijesi djece, sretni roditelji i zadovoljno članstvo Ilmijje su najljepša satisfakcija našim naporima za kvalitetniji status imama IZ-e u BiH“, istakao je ef. Pašalić.

Inače, Klinika New Life osnovana je 2014. godine kao centar za vantjelesnu oplodnju i liječenje neplodnosti sa timom stručnjaka sa višegodišnjim iskustvom u praksom u ovoj oblasti. Sredinom 2016. godine u okviru zdravstvene ustanove otvorena je i klinika za očne bolesti Novi vid opremljena trenutno najmodernijom medicinskom opremom za liječenje svih oblika slabovidnosti djece i odraslih, kao i za trajno uklanjanje dioptrije. Doktori sa klinike New Life su dobitnici mnogih svjetskih priznanja za doprinos u svom radu, autori i koautori su velikog broja knjiga, naučno istraživačkih radova i članaka.

(Bir.ba)

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh