Iz naših džemata

Povodom početka nove školske-mektebske godine održan seminar za imame i vjeroučitelje Medžlisa IZ Kalesija

Nova školska-mektebska godina je započela, te je tim povodom u subotu, 11. septembra, održan seminar za imame i vjeroučitelje Medžlisa IZ Kalesija.

Medžlis Islamske zajednice Kalesija u saradnji sa Muftijstvom tuzlanskim povodom nove školske-mektebske godine organizovao je seminar za imame i vjeroučitelje sa područja Medžlisa IZ Kalesija. Na početku seminara uvodno obraćanje imao je glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Kalesija, Muharem ef. Mešanović, koji u svom kraćem referatu predstavio rezultate na polju mektebske pouke i islamske vjeronauke na području Kalesije.

Dr. Mensur Husić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog, u okviru seminara održao je predavanje o važnosti vjeronauke i mektebske pouke. Dr. Enes Svraka, šef Odjela za mekteb i mlade Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ u BiH, u svom kraćem obraćanju govorio je o Novom nastavnom planu i programu mektebske pouke.

Na kraju seminara imami Medžlisa IZ Kalesija su aktivno učestvovali u radu seminara govoreći o mektebskoj pouci i Novom nastavnom planu i programu, novim Ilmihalima i mektebskoj-pedagoškoj dokumentaciji.

Seminar je otpočeo poslije ikindije-namaza, a završen je pred akšam.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh