Iz naših džemata

Pozitivan primjer vjeroučiteljskog rada u danima raspusta

Grupa učenika Srednje medicinske škole Tuzla i Srednje elektrotehničke škole Tuzla, predvođenih profesoricom islamske vjeronauke Lejlom Husić, koji su nastanjeni na području opštine Kalesije, posjetili su MIZ Kalesija. Naime, grupa proaktivnih mladića i djevojaka, iskoristila je period zimskog raspusta kako bi se neformalno družili i upoznali s aktivnostima koje su im na raspolaganju od strane MIZ Kalesija.

Glavni imam Muharem ef. Mešanović, izrazio je mladima dobrodošlicu, iskazavši pohvalu na njihovom druženju i interesovanju, te ih upoznao sa projektima i kapacitetima medžlisa u organizacijskom smislu, kada su u pitanju aktivnosti mladih. Muharem ef. je još jednom naglasio da Mektebski centar MIZ Kalesija stoji na raspolaganju svim formalnim i neformalnim grupama, naročito mladim osobama njihovog uzrasta. Muhamed ef. Burić, u ulozi voditelja Kursa Islama, pozvao je mlade da iskoriste priliku i uključe se u ovaj jedinstven projekat. Iskustvo i znanje koje donose sa sobom predavači na Kursu Islama, interaktivna druženja, posjete i putovanja su razlozi da svaka mlada osoba ima motiva da bude dio ovog projekta!

Na kraju današnjeg druženja, glavni imam se zahvalio profesorici Lejli Husić, koja je pedagoškom mudrošću podstakla želju učenika za upoznavanje s radom medžlisa u njihovoj sredini. Sigurno da ovakav odnos vjeroučitelja doprinosi unaprijeđenju rada medžlisa, a razgovor i druženje s mladima daje nam smjernice koji su to projekti koje omladina želi vidjeti u našem radu. Vrijedi istaći da je najveći uspjeh današnjeg druženja odluka 11 učenika da se pridruže Kursu Islama i Mreži mladih MIZ Kalesija.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh