Najave

Poziv: Literarni natječaj za učenike osnovnih i srednjih škola

Poziv učenicima osnovnih i srednjih škola za učešće na literarnom natječaju “Muhammed, a.s., milost svjetovima” koji organizuje Medžlis Islamske zajednice Kalesija u sklopu manifestacije “Poslanik u mom srcu” 2018.

Medžlis Islamske zajednice Kalesija i ove godine organizuje manifestaciju povodom rođenja Muhammeda, a.s., pod nazivom “Poslanik u mom srcu”. U sklopu manifestacije “Poslanik u mom srcu” Medžlis Islamske zajednice Kalesija raspisuje literarni natječaj za učenike osnovnih i srednjih škola, kao i za polaznike mektepske nastave.

Tema ovogodišnjeg natječaja je “Muhammed, a.s., milost svjetovima”. Literarni natječaj traje od 30. oktobra do 14. novembra 2018. godine.

Zainteresovani svoje radove mogu predati lično u prostorijama Medžlisa IZ Kalesija, putem pošte ili preko svojih vjeroučitelja i / ili imama. Radovi moraju biti šifrirani i prilikom predaje radova obavezno predati dvije koverte (u jednoj koverti rad sa šifrom, a u drugoj navesti svoje podatke: ime i prezime, škola koja se pohađa, mjesto stanovanja, kao i šifru rada).

Proglašenje pobjednika će se održati 18. novembra 2018. godine na vjerskoj svečanosti koja će se održati u džematu Sarači a u okviru planiranih sadržaja i aktivnosti manifestacije.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh