Najave

Poziv: Organizacija sergije na ime vjerskog života u džematu Papraća

Prema planu aktivnosti sergija na ime održavanja vjerskog života u džematu Papraća organizuje se posljednjeg petka u mjesecu julu ili prvog petka u mjesecu augustu.

Medžlis Islamske zajednice Kalesija prostire se na oba bh. entiteta i na tri općine/opštine. Većina naših džemata je na području Općine Kalesija, tri džemata egzistiraju na prostoru Opštine Osmaci, dok je džemat Papraća na području Opštine Šekovići. U džematu Papraća boravi i živi 30-tak povratničkih porodica koj imaju mogućnost obavljanja džume-namaza u svojoj džamiji.

Ovim putem se zahvaljujemo džematima Medžlisa IZ Kalesija na dosadašnjoj brizi i nesebičnoj pomoći koju su pokazale džematlije kada je u pitanju odvijanje vjerskog života u džematu Papraća.

U dosadašnjem periodu džemati Medžlisa IZ Kalesija aktivno su pomogali održavanje vjerskog života u Papraći putem sergije koja se organizovala u mjesecu aprilu, na Dan dijaspore. Obzirom da je i ove godine u aprilu bio mjesec ramazan, planirano je da se sergija na ime održavanja vjerskog života u džematu Papraća organizuje posljednjeg petka u mjesecu julu, 28. jula, ili prvog petka u mjesecu augustu, 4. augusta 2023. godine.

Pozivaju se džematlije naših džemata da svojim učešćem u sergiji na ime vjerskog života u Papraći pomognu obezbjeđivanje uslova za nesmetano funkcionisanje džemata Papraća.

Prilog NeonTv o džematu Papraća, 2019. god.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh