Najave

Poziv: Promocija knjige „Miraz“ Jasmine Mrkonjić Gurda

U petak, 15. jula, sa početkom u 19,00 sati, u prostorijama „Gradske biblioteke“, koja djeluje u okviru JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija, održat će se promocija knjige “Miraz”, autorice Jasmine Mrkonjić Gurda.

Organzatori promocije su UGM “Sumejja” Kalesija i JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija. Osim autorice, o knjizi će govoriti profesorica Meliha Terzić i Osman Halilović, književni kritičar. Moderator će biti Fahrudin Sinanović.

Za ovu promociju vlada veliko zanimanje jer je kniga „Miraz“ naišla da odličan prijem kod čitalaca.

Jasmina Mrkonjić Gurda rođena je u Orahovici, kod Gračanice. Završila je Behram-begovu medresu kao učenica prve generacije. Pisanjem se bavi jo od medresanskih dana. Bila je član prve redakcije i zamjenik glavnog urednika učeničkog lista Misak.

Nekoliko godina radila je kao vjeroučitelj, a nakon toga se seli u Holandiju, gdje je radila za velike internacionalne firme kao inspekcijski koordinator.

Sa nastankom socijalnih mreža svoje radove je počela objavljivati na svom FB profilu, kao i na svom blogu “Priče jednog Jasmina”, koji je privukao veliku pažnju čitalaca. Njeni radovi su objavljivani u magazinu za ženu i porodicu Sumeja, portalima Oslobođenje, Fenomenalno i drugim portalima. Prije par mjeseci izašla je njena prva knjiga, zbirka kratkih priča, Miraz.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh