Najave

Poziv: Treća sedmica manifestacije “Poslanik u mom srcu” 2018

U trećoj, završnoj sedmici manifestacije “Poslanik u mom srcu” 2018 na rasporedu su halka tefsira, proglašenje pobjednika literarnog natječaja za učenike osnovnih i srednjih škola, te centralna mevludska svečanost.

Manifestacija “Poslanik u mom srcu” 2018, koju organizuje Medžlis Islamske zajednice Kalesija povodom obilježavanja rođenja Muhammeda, a.s., bliži se kraju. U prethodne dvije sedmice, raznim sadržajima koji su održani u našim džematima, obilježeni su predmevludski dani.

U zadnjoj sedmici manifestacije održat će se halka tefsira, treći ders iz sure Jusuf.

Literarni natječaj za učenike osnovnih i srednjih škola je trajao od 30. oktobra do 14. novembra. U tom periodu su učenici osnovnih i srednjih škola pisali radove na temu “Ti si, Muhammede, milost svjetovima”. Ovaj kur'anski ajet je ujedno i moto ovogodišnje manifestacije.

U džematu Sarači će se upriličiti vjerska svečanost na kojoj će se proglasiti pobjednici literarnog natječaja. U ovom džematu je nedavno završena izgradnja vakufske kuće, te će na svečanosti džematlije džemata Sarači dodijeliti zahvalnice istaknutim vakifima.

Centrlna mevludska svečanost za područje Medžlisa IZ Kalesija na rasporedu je 20. novembra, u džematu Tojšići, nakon jacije-namaza. Nakon centralne mevludske svečanosti manifestacija će se nastaviti u našim džematima izvođenjem mevluda.

Plan aktivnosti, treća sedmica, 17-20.11.2018. god.

1. Halka tefsira, Najljepše kazivanje, Tefsir sure Jusuf – III ders, subota, 17.11., divanhana Medžlisa IZ Kalesija, nakon jacije-namaza (Mreža mladih Medžlisa IZ Kalesija),

2. Vjerska svečanost, proglašenje pobjednika litaranrog natječaja za učenike osnovnih i srednjih škola, nedjelja, 18.11., džemat Sarači, nakon jacije-namaza,

3. Centralna mevludska svečanost, utorak, 20.11., džemat Tojšići, nakon jacije-namaza.

Ovim putem pozivamo sve zainteresovane da svojim prisustvom uveličaju svečanosti.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh