Iz naših džemata

Predavanja za žene održana u džematima Jelovo Brdo i Rainci Donji

U nedjelju, 26. maja / 21. ramazana 1440. godine po Hidžri održana predavanja za žene i izvedeni ramazanski programi u džematima Jelovo Brdo i Rainci Donji.

Mjesec ramazan se bliži kraju. Nastupila je posljednja trećina ramazana u kojoj se nalazi najodabranija noć u godini.

Ramazanske aktivnosti Asocijacije žena Medžlisa IZ Kalesija ulaze u završnu fazu. Posjete džematima i izvođenje ramazanskih programa su okončani, te će u narednim noćima hor Mreže mladih Medžlisa IZ Kalesija zijaretiti još nekoliko džemata i u predteravijsko vrijeme izvesti prigodne programe.

Današnjom posjetom džematima Jelovo Brdo i Rainci Donji okončani su zijareti na kojima su muallime održavale predavanja za žene, a učenice medresa su izvodile ramazanske programe. Predavanja za žene su ove godine bila na temu Dova i oslanjanje na Allaha, a na današnjim predavanjima za žene bilo je govora i o mubarek-noći kaderskoj.

Centralna vjerska svečanost povodom Lejletul-kadra biće održana u džematu Vukovije Donje, a u noći početka objave Kur’ana bit će dodijeljeno i priznanje hafizu Asmiru ef. Imamoviću, koji je pred ramazan stekao titulu hafiza Časnog Kur’ana.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh