Iz naših džemata

Predstavnici džemata “Hidaje” iz Münchena posjetili Medžlis Islamske zajednice Kalesija

U subotu, 11. marta 2017. godine, delegacija džemata “Hidaje” iz Münchena, predvođena Ahmetom Ramićem, posjetila je Medžlis Islamske zajednice Kalesija.

U mjesecu martu 2014. godine, kao i 2015., Medžlis IZ Kalesija, odnosno fudbalska ekipa Medžlisa Kalesija dobila je pozivnicu da učestvuje na turniru u malom fudbalu u njemačkom gradu Münchenu, a turnir u malom fudbalu se igrao povodom obilježavanja Dana nezavisnosti BiH. Dvije godine zaredom imami Medžlisa Islamske zajednice Kalesija su bili gosti džemata “Hidaje”. Ove godine naši domaćini su došli nama u goste.

U subotu, u večernjim satima, u zgradi Medžlisa Islamske zajednice Kalesija upriličeno je druženje sa predstavnicima džemata “Hidaje” iz Münchena. Delegaciju džemata “Hidaje” predvodio je naš Ahmet Ramić iz Šehera, a pored njega naš Medžlis su posjetili i: Nusret ef. Hodžić, Abdulvehab ef. Vehabović, Nihad Hodžić, Ermin Džinić i Saudin Salkanović. Cilj posjete je bilo druženje i razmjena iskustava na polju mektebske nastave. Također, naši gosti su sve prisutne upoznali sa svojim džematom i organizacijom samog džemata “Hidaje”, kao i sa planovima i projektima u budućnosti.

20170311_195242 naslovnaGlavni imam Medžlisa IZ Kalesija, Enver ef. Alić, gostima se zahvalio na posjeti i upoznao ih sa prošlošću Medžlisa Kalesija koja je “smirena” na stranicama monografije “Naš Medžlis Kalesija”. Također, glavni imam je govorio o naporima Medžlisa Kalesija na polju mektebske nastave i projektima koji su realizovani kada je u pitanju mektebska pouka, kao i o projektima koji su u procesu pripreme i realizacije. Gostima iz Münchena uručena je ZAHVALNICA za saradnju sa Medžlisom IZ Kalesija, kao i po jedan primjerak monografije našeg Medžlisa.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh