Iz naših džemata

Prelijepo druženje u džematu Miljanovci

U nedjelju, 02. februara, poslije akšam-namaza, u džamiji u Miljanovcima organizovano je druženje džematlija svih uzrasta. Bilo je tu onih najmlađih, od tromjesečne beba Malika pa do 85-togodišnjeg Ibrahima Fazlića.

Nakon akšam-namaza kratko predavanje održao je imam ovog džemata Muamer ef. Kamerić, a onda je uslijedilo prelijepo druženje uz kahvu, sokove i slatkiše za najmlađe. Najmlađima su nabavljene i bojanke pa su na sred džamije crtali i bojali. Druženje je trajalo do jacije. Bilo je prisutno više od 70-ak džematlija.

Ovo smo organizirali s ciljem što boljeg upoznavanja i buđenja džematske svijesti i pripadnosti kod svih džematlija. U vremenu otuđenosti i života u nerealnim virtualnim svjetovima važno je, djeci ponajprije, ukazati na neđto drugo, nešto što je oduvijek bilo dio našeg identiteta, a to je topli komšijski osmijeh i uvijek ispružena ruka, spremna da obriše suze tuge ali i prihvati i podjeli suze radosti. Drago mi je da je ovo druženje uspjelo. Po reakcijama prisutnih, vidim da su svi zadovoljni. Ubuduće ćemo svake zadnje nedjelje u mjesecu organizirati ova druženja, kazao je Muamer ef. Kamerić.

(Ntv.ba)

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh