Bosna i Hercegovina

Prijem muftije Fazlovića za najuspješnije takmičare

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović upriličio je u petak, 25. juna 2021. godine prijem za predstavnike Muftijstva tuzlanskog na finalnom takmičenju za polaznike mektebske pouke i takmičenju iz Islamske vjeronauke, kao i njihove muallime i vjeroučitelje. Prijemu je prisustvovao rukovodilac službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog dr. Mensur-ef. Husić.

Muftija Fazlović je čestitao takmičarima na postignutim rezultatima, kao i njihovim muallimima i vjeroučiteljima, te im je poželio mnogo uspjeha u životu i radu. Istakao je da smo odgovorni za vrijeme u kojem živimo i rezultate koje danas postižemo. S tim u vezi, ponosni smo što imamo vrijedne učenike u mektebima i školama i njihove učitelje, koji neumorno brinu o ovom suštinskom aspektu misije Islamske zajednice – podučavanju našoj vjeri, kazao je muftija Fazlović.

Na mektebskom takmičenju na nivou Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini ove godine su Muftijstvo tuzlansko predstavljali Lejla Baturić, Amila Nuhanović, Kahrimnović Faris i Abdulahović Amar. Njihovi muallimi su Hajrudin-ef. Baturić, Muharem-ef. Mešanović, Džemal-ef. Softić i Amir-ef. Abdulahović.

Na regionalnom takmičenju iz Islamske vjeronauke prva mjesta zauzeli su Amila Kamerić, Lejla Baturić i Sakić Belma. Njihovi vjeroučitelji su Mehmedalija Imamović, Murisa Spahić i Almedina Imširović.

(muftijstvotz.ba)

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh