Iz naših džemata

Prijem za pobjednike na regionalnom takmičenju iz vjeronauke

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Kalesija, Muharem ef. Mešanović, u srijedu 10. maja 2023. godine, upriličio je prijem za pobjednike regionalnog takmičenja iz Islamske vjeronauke.

Prijemu su prisustvovali učenici osmih i devetih razreda osnovne škole, kao i prvog razreda srednje škole, zajedno sa svojim vjeroučiteljima.

Na 13. regionalnom takmičenju za učenike osnovnih i srednjih škola na području Muftijstva tuzlanskog iz Islamske vjeronauke, koje je održano 18. marta 2023. godine u Behram-begovoj medresi u Tuzli, učenici iz Kalesije su ostvarili zapažene rezultate.

U kategoriji 8. razreda prvo mjesto je zauzeo Zekerija Salihović (OŠ „Kalesija“), drugo Hadi Ćurtović (OŠ „Kalesija). U kategoriji 9. razreda prvo mjesto je osvojila Nadira Subašić (OŠ Kalesija), a treće mjesto Lejla Sinanović (OŠ „Kalesija“). U kategoriji prvog razreda srednje škole treće mjesto je osvojila Lamija Smajić (MSŠ Kalesija).

Pobjednicima 13. regionalnog takmičenja iz Islamske vjeronauke i njihovim vjeroučiteljima glavni imam je uručio prigodne hedije, te poželio sreću i uspjeh na državnom takmičenju.

Najuspješniji takmičari na regionalnom takmičenju iz osmog i devetog razreda osnovne škole i prvog razreda srednje škole: Zekerija Salihović, Hadi Ćurtović, Hanadi Subašić, Nadira Subašić, Zerina Selimbašić, Lejla Sinanović, Merima Islamović, Saliha Čačković i Lamija Smajić, predstavljat će Muftijstvo tuzlansko na državnom takmičenju iz Islamske vjeronauke.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh