Iz naših džemata

Upriličen prijem za pobjednike regionalnog takmičenja iz Islamske vjeronauke i njihove mentore

U utorak, 29. marta 2021. godine, u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Kalesija upriličen je prijem za pobjednike regionalnog takmičenje iz Islamske vjeronauke.

Nakon što su održana općinska takmičenja iz Islamske vjeronauke uslijedilo je regionalno. Kalesiju su predstavljali pobjednici općinskog takmičenja, učenice JU OŠ “Kalesija”, Amila Kamerić i Ajla Pezić. Dana 23. marta održano je regionalno takmičenje iz Islamske vjeronauke, a domaćin je bila JU OŠ “Slavinovići” Tuzla. Naši predstavnici, Amila Kamerić u konkurenciji učenika osmih razreda osvojila je 1. mjesto, a Ajla Pezić u konkurenciji učenika devetih razreda osvojila je 2. mjesto.

Tim povodom je u utorak, 29. marta, glavni imam Medžlisa IZ Kalesija, Muharem ef. Mešanović, organizovao prijem za pobjednike regionalnog takmičenja iz Islamske vjeronauke i njihove mentore, te je tom prilikom učenicama i njihovim mentorima uručio skromne hedije.

“Na najbolji mogući način, već dugi niz godina, naši takmičari dostojno predstavljaju Kalesiju u najljepšem svjetlu, a tako je bilo i ove godine. U ime Medžlisa Islamske zajednice Kalesija vam čestitam na ostvarenim rezultatima i zahvaljujem vam se što ste i ove godine pokazali da je Kalesija među najboljima”, rekao je između ostalog glavni imam.

Hamdija Bajrić i Mehmedalija Imamović, kao mentori, zaslužni su uspjeh naših predstavnika na regionalnom takmičenju, te dugi niz godina ostvarenim rezultatima dokazuju svoju predanost u radu. Glavni imam Medžlisa IZ Kalesija vjeroučiteljima je poželio uspjehe i u budućnosti, a našim pobjednicima još bolje rezultate na polju nauke i obrazovanja.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh