Iz naših džemata

Prilikom radova na relaciji Rainci Gornji-Tojšići otkriven stari nišan

Već neko vrijeme se izvode radovi na pješačkoj stazi Rainci Gornji-Tojšići. Prilikom uređenja putnog pojasa izvođač radova je naišao na dotad nepoznati mezar, odnosno otkriven je nišan u sklopu putnog pojasa.

Tim povodom kontaktirani su Medžlis IZ Kalesija i Muftijstvo tuzlansko, te je 10. jula 2017. godine, u vremenu od od 11.30 do 12.20, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Kalesija, Enver ef. Alić, boravio na lokalitetu na kojem je otkriven stari nišan.

U prisustvu imama Elsada ef. Suljanovića i šefa izvođača radova na pješačkoj stazi Rainci Gornji-Tojšići, gospodina Haruna Hodžića, posjećana je lokacija mezara, te je zajedno ustanovljeno da uopće nije nužno da se nišan pomjera.

Od gospodina Haruna Hodžića dobili smo uvjeravanja kako se svi radovi mogu izvesti a da ipak “otkriveni” stari nišan ostane gdje i jeste, ali konačnu odluku će donijeti Direkcije cesta FBiH.

S naše strane smo zamolili izvođače radova da ovaj problem bude riješen na najbolji mogući način i zadovoljstvo svih.

Ubrzo smo od strane izvođača radova obaviješteni da će mezar ostati netaknut i da će se započeti radovi na uređenju putnog pojasa nastaviti, jer ima dovoljno prostora da se radovi na uređenju pješačke staze izvrše bez pomjeranja nišana i mezara.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh