Iz naših džemata

Proučena šljemenska dova za mesdžid u zaseoku Jukanovići-Padžići

Najveća sreća svakog muslimana jeste da ima mjesto za slobodno ispoljavanje vjere, Božiju kuću. Ta sreća je dana 28.4.2018. godine obasjala stanovnike podružnice Padžići-Jukanovići. Šljemenskom dovom obilježeno je pokrivanje mesdžida.

Ovom događaju je prisustvovao veliki broj vjernika iz Donjih Vukovija i okolnih mjesnih zajednica. Tog istog dana je prvi put klanjan podne namaz u ovom mesdžidu, nakon čega je mjesni efendija proučio šljemensku dovu.

Nakon klanjanog namaza i proučene dove kratko su se obratili predstavnici podružnice Jukanovići-Padžići Enver Jukanović i Nedim Padžić gdje su zaželili dobrodošlicu i iskazali zahvalnost svima onim koji su doprinijeli na bilo koji način izgradnji mesdžida. Nakon obraćanja je uslijedio prigodan ručak koji su pripremili mještani navedene podružnice.

Ovaj događaj je posjetilo oko 400 vjernika, a šljeme je darovalo 212 vjernika. Šljemenski program je trajao do jacijskih sati gdje su mještani sa zadovoljstvom dočekivali sve posjetioce. Na licima, kako mještana tako i posjetioca, moglo se primjetiti zadovoljstvo.

(Džemat Vukovije Donje)

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh