Bosna i Hercegovina

Radio BIR obilježava devetu godišnjicu emitiranja programa

Radio BIR obilježava devetu godišnjicu emitiranja programa. Signal eksperimentalnog programa je pušten 1. muharrema 1429.hidžretske/10.januara 2008. godine

Tim povodom je direktor RTV IZ BIR Nedim Hrbat, gostujući danas u jutarnjem programu, rekao da je kolektiv ponosan na sve protekle godine u službi dobra.

– Nastojali smo biti profesionalni, svoj posao raditi dobro, nastojali biti prijatelji svojim slušaocima i simpatizerima. Zadržali smo poziciju na tržištu, ali nastojimo pomaknuti granice. Iz protekle godine možemo izdvojiti više projekata, razvoj portala i jačanje prisustva na internetu, razvoj mobilnih aplikacija, proizvodnja radijskog i tv programa, audizacija knjiga…

Aktivno smo pristupili jačanju televizijske produkcije i u narednom periodu i televizije. U tu svrhu obavljamo preliminarne razgovore, pripremamo planove, edukujemo se. Nije problem pokrenuti televiziju, ali ako se pokreće, to mora biti dobra i finansijski održiva televizija – riječi su Nedima Hrbata.

On se nada da će kadrovsko osvježenje i realizacija određenih programskih sadržaja doprinijeti poboljšanju programa. Očekuje širenje frekventne mreže i veću pokrivenost signalom.

Za nekoliko dana će svijetlo dana ugledati “Bosanska hafiska mukabela”, jedinstven projekt, po Hrbatovim riječima, u čiju je realizaciju uključeno 15 bosanskih hafiza. Projekat afirmira hifz i učenje Kur’ana, ali i bosanske hafize.

Direktor je istaknuo podršku reisu-l-uleme i Rijaseta Islamske zajednice u svim proteklim godinama te zahvalio za podršku svim prijateljima i poslovnim partnerima Radija.

– Radio BIR cijenimo kako veliko postignuće Islamske zajednice, što nam daje dodatni motiv i jača u nama pozitivne, slobodoljubljive i prosperitetne ideje baštinika dobročinstva i ustrajnosti. Brojni su ukrasi ovog svijeta, a dobra djela vječno traju, ona će biti bolje nagrađena – kazao je Hrbat.

(FENA)

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh