Iz naših džemata

Radna posjeta predsjednika Glavnog odbora udruženja ilmijje BIH

U utorak, 23. marta 2021. godine, u radnoj posjeti Osnovnom odboru udruženja ilmijje Kalesija boravio je Nesib ef. Hadžić, predsjednik Glavnog odbora udruženja ilmijje u Bosni i Hercegovini.

Udruženje ilmijje BiH okuplja imame, profesore medresa i fakulteta, kao i ostale uposlenike Islamske zajednice u BiH. Emanet vođenja ovog udruženja dobio je Nesib ef. Hadžić, glavni imam Oružanih snaga BiH.

Predsjednik Glavnog odbora udruženja ilmijje BiH, Nesib ef. Hadžić, zajedno sa predsjednikom Okružnog odbora udruženja ilmijje Tuzla, Amelom ef. Mukinovićem, boravio je u radnoj posjeti Osnovnom odboru udruženja ilmijje Kalesija. Tom prilikom održan je radni sastanak sa imamima – članovima OO udruženja ilmijje Kalesija.

Na početku radnog sastanka predsjednik OO udruženja ilmijje Kalesija, Muamer ef. Bukvarević, goste je upoznao sa aktivnostima na području Medžlisa IZ Kalesija, odnosno o radu OO udruženja ilmijje Kalesija. U nastavku sastanka prisutnim članovima udruženja obratili su se i musafiri, predsjednici Okružnog i Glavnog odbora udruženja ilmijje BiH, koji su govorili o radu udruženja u dosadašnjem periodu, kao i o budućim planiranim projektima.

Na kraju radnog sastanka glavni imam Medžlisa IZ Kalesija, Muharem ef. Mešanović, zahvalio se gostima na posjeti, te je uslijedila kraća konstruktivna diskusija.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh