Iz naših džemata

Ramazanska poruka glavnog imama Medžlisa IZ Kalesija

Ramazan je naš najbolji dost. Kad dost dostu stiže, onda je radost velika. Ramazan kao dost stiže u subotu 1438.h. g. dostovima insanima.

Stigao nam je, evo, dost- prijatelj naš najbolji, u kojem svaki musliman iz svog animalnog pokušava se uzdići prema gore, stremiti ka nivou meleka.

Medžlis Islamske zajednice Kalesija stremi upućivanju vjernika i vjernica u toku ramazana, u toku mjeseca suzdržavanja od jela i pića i drugih pohotnih materijalnih strasti.

Medžlis IZ-e Kalesija preko svojih 27 džemata permanentno ukazuje pripadnicima islama da duhovne dimenzije ramazana trebaju nadvladati materiju i da nas samo razum uzdiže nad našim strastima.

Naši imami i u ovom ramazanu ukazaće džematlijama da dominacija strasti i materije, koja strašno zaglupljuje svakog insana, stzvara izvor svih zala, prijestupa i grijeha. Oni će se umiješati u svoj posao i tako ukazati da hajvanski nagoni i uzavrela strast nekako prestanu dominirati insanom kako taj insan ne bi ostao bez duhovne kuransko-sunnetske komponente u sebi.

Neka ramazan 2017/1438 bude naš definitivni korektiv.

Popravimo uzavrelo u nama i neka svaki vjernik naših kalesijskih džemata u ramazanu nađe smiraj svojoj duši.

U to ime Ramazan šerif mubarek olsun!

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh