Iz naših džemata

U saradnji sa RTVTK-a realizovan ramazanski program i organizovan zajednički iftar u džematu Dubnica (Foto)

Danas, 8. maja 2019. god. / 3. ramazana 1440. godine po Hidžri, u saradnji sa RTVTK-a realizovan ramazanski program, te je u džematu Dubnica organizovan zajednički iftar.

RTVTK-a drugu godinu zaredom ramazanski program realizuje direktnim uključivanjem u eter. Ove godine iz Kalesije direktno uključenje u program RTVTK-a realizovalo se u tri termina. Prvo uključenje u program RTVTK-a bilo je u 18.00 sati iz džemata Jajići. Glavni imam Medžlisa IZ Kalesija, Enver ef. Alić, pored ramazanskog topa u Jajićima govorio je ramazanskim aktivnostima na području Medžlisa IZ Kalesija.

Drugo uključenje u program bilo je u 19.30 sati iz porodične kuće Fahrudina Sinanovića, književnika i direktora JU BKC-a “Alija Izetbegović” Kalesija. Dio porodične ramazanske atmosfere iz Kalesije predstavio je Fahrudin Sinanović sa svojom porodicom.

Treće uključenje u program realizovano je tokom iftara iz džamije Abdullaha bin Muhammeda Mu'minaha u Dubnici. Imam džemata Dubnica, Muhamed ef. Burić, u ramazanskom programu predstavio je najmlađi džemat na području Medžlisa IZ Kalesija. Tim povodom u Dubnici organizovan je i zajednički iftar kojem je prisustvovalo blizu 200 postača. Iftar je pripremilo osoblje Restorana “Polo”, kojem se ovim putem zahvaljujemo na pripremi iftara i odličnoj usluzi, kao i ekipi RTVTK-a koji su realizovali ramazanski program i bili dragi gosti Medžlisa IZ Kalesija.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh