Iz naših džemata

Sastanak sa stanovnicima Dubnice: Razgovarano o realizaciji projekta “Džamija sa edukativnim centrom u naselju Dubnica” (Foto)

Danas, 24. decembra 2017. godine, održan je sastanak sa stanovnicima Dubnice na kojem je bilo riječi o projektu džamijsko-edukativnog kompleksa koji se gradi u Dubnici.

U poslijepodnevnim satima, u nedjelju (24.12.2017. god.), održan je sastanak sa stanovnicima naselja Dubnica a u vezi sa realizacijom projekta “Džamija sa edukativnim centrom i imamskim stanom u Dubnici”. Sastanku su prisustvovali stanovnici Dubnice koji su, u razgovoru sa predstavnicima Medžlisa Islamske zajednice Kalesija, iznijeli svoje konstruktivne prijedloge i ideje a u vezi sa završetkom radova na kompleksu koji se gradi.

Prisutnima su se obratili glavni imam i predsjednik Medžlisa IZ Kalesija, Enver ef. Alić i dr. sci. Muhamed Alić, kao i vakif zemljišta na kojem se gradi džamijsko-edukativni kompleks, h. Suljo Arnaut.

Glavni imam Medžlisa IZ Kalesija je, između ostalog, u svom obraćanju kazao “da su Dubnicu nekada naseljavali begovi i da je ona bila prepoznatljiva u ulemanskim krugovima kao mjesto odakle su dolazili mnogi alimi. Sadašnji stanovnici Dubnice su, spašavajući svoje živote, napustili svoje kuće i imanja i učinili su hidžru-preseljenje. Poslanik, a.s., je u svojoj Hidžri iz Mekke u Medinu našao ensarije koji su pomogli muhadžire iz Mekke. Vaš i naš ensarija-pomagač u ovom hajirli djelo je čovjek iz Svetog grada Mekke, koji, sa svojom najbližom familijom a pred dušu svog rahmetli oca, vakufi sredstva od kojih se gradi kompleks u Dubnici”.

Predsjednik Medžlisa IZ Kalesija, dr. sci. Muhamed Alić, govoreći o realizaciji projekta “Džamija sa edukativnim centrom u naselju Dubnica” prisutnima je detaljno prezentirao napore Medžlisa od samog početka, od ideje do realizacije, kao i o dosadašnjim radovima na kompleksu, te upoznao prisutne o planovima Medžlisa da se obezbjede sva neophodna sredstva za završetak svih radova kako bi džamijski kompleks mogao biti funkcionalan.

H. Suljo Arnaut, vakif zemljišta na kojem se gradi džamijsko-edukativni kompleks, pozvao je sve stanovnike Dubnice da se maksimalno uključe i pomognu, koliko su u mogućnosti, kako bi na vrijeme bili završeni svi radovi.

Nakon obraćanja predstavnika Medžlisa IZ Kalesija i Građevinskog odbora uslijedila je diskusija u kojoj su prisutni iznijeli svoje prijedloge i ideje.

Svi prisutni stanovnici Dubnice su izrazili svoje zadovoljstvo što se u njihovom mjestu gradi ovakav savremeni džamijski kompleks, te su naglasili svoju spremnost da se uključe u realizaciju projekta kako bi se na vrijeme obezbjedila neophodna sredstva za dovršetak svih radova.

Sastanak sa stanovnicima Dubnice, 24.12.2017. god.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh