Iz naših džemata

Skupština Medžlisa IZ Kalesija: Usvojeni izvještaji o radu službi Medžlisa IZ Kalesija za 2019. godinu i Plan rada za 2020. godinu

U nedjelju, 26. januara 2020. godine, u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Kalesija održana je redovna sjednica Skupštine Medžlisa IZ Kalesija.

Na kraju jedne i na početku nove kalendarske godine sumiraju se i analiziraju rezultati rada u protekloj godini, te se planiraju aktivnosti i planovi rada za godinu koja je počela. Nakon što je završena protekla kalendarska godina sačinjeni su izvještaji o radu u 2019. godini, kao i prijedlog Plana rada za 2020. godinu. Tim povodom je u nedjelju, 26.1.2020. god., održana redovna sjednica Skuštine Medžlisa IZ Kalesija na kojoj su predstavljeni izvještaji o radu službi.

Na početku sjednice izabrano je radno predsjedništvo Skupštine kojeg su činili dr. Asim Mehmedović, predsjedavajući, te Hasan Paloš, zamjenik. U nastavku sjednice prezentovani su izvještaji o radu službi, a te izvještaje su predstavili rukovodioci službi Medžlisa IZ Kalesija:

  • izvještaj službe za vjerske poslove i obrazovanje, Enver ef. Alić,
  • izvještaj administrativno-pravne službe, Ibrahim Aljić,
  • izvještaj finansijsko-knjigovodstvene službe, dr. sc. Muhamed Alić.

Nakon predstavljanja izvještaja uslijedila je konstruktivna diskusija, te su izvještaji o radu službi Medžlisa IZ Kalesija za 2019. godinu usvojeni od strane članova Skupštine.

U nastavku sjednice uslijedilo je predstavljanje prijedloga Plana rada za 2020. godinu kojeg je članovima Skupštine prezentovao predsjednik Medžlisa IZ Kalesija Ibrahim Aljić. Kao i ranijih godina, prijedlogom Plana rada za 2020. godinu obuhvaćene su redovne aktivnosti, ali su planirane i nove aktivnosti koje će pospješiti rad Medžlisa i džemata. Sjednica Skupštine Medžlisa IZ Kalesija završena je prihvaćenjem prijedloga Plana rada za 2020. godinu.

Sjednici Skupštine Medžlisa IZ Kalesija prisustvovao je i predstavnik Muftijstva tuzlanskog, Samir Buljubašić, koji se na kraju sjednice obratio prisutnim članovima Skupštine.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh