Iz naših džemata

Suze na promociji “Bolest nije kraj”: Enisa Zulović predstavila svoju autobiografijsku knjigu (Video)

“Bio je mjesec ramazan. Na jednom iftarskom druženju saznadoh da moja Enisa boluje od raka. Šok. Nevjerica. Jedan dio mene nije želio da vjeruje šta se dešava, dok me je drugi dio tješio govoreći da ona neće pokleknuti…”, ovako započinje autobiografska knjiga autorice Enise “Bolest nije kraj”.

Ispred dvadesetak građana i građanki naše općine u Divanhani, Enisa Zulović je održala promociju svoje knjige “Bolest nije kraj”. Knjiga je podijeljena u dva dijela. Prvi dio knjige predstavlja intimnu ispovijest o trenutku spoznaje o bolesti koja je nenadano došla i njene neustrašive borbe na putu ka izlječenju.

-“Knjiga govori o mojoj borbi, o samoj spoznaji, o mom liječenju, podršci mojih prijatelja i ima nekih petnaest pjesama koje također govore o svemu tome kako sam ja to preživljavala. Napravila sam jednu retrospektivu, vraćala sam se hronološki, vraćajući se u djetinjstvo, u onaj period kada sam bila sretna i u ovaj period kada se borim sa bolešću”, kazala je za NTV Zulović.

Žene oboljele od kancera su još uvijek tabu tema u našem društvu, ističe Zulović. Još uvijek se ženama ne posvećuje toliko pažnje, ne pomaže im se dovoljno da bi se izborile sa ovom opakom bolešću, zbog toga je upravo i nastala ova knjiga.

-“Mi još uvijek imamo predrasude, još uvijek mi o ovoj bolesti ne razgovaramo otvoreno. Kada kažete da bolujete od raka, svi vas gledaju kao da ste sa druge planete. Pogotovo kada se vi odlučite na radikalne mjere, kada odstranite dojku, tada vas pitaju onda osjećate li se ženstveno još uvijek. Ja uvijek pošaljem jasnu poruku a to je da se osjećam ženstvenije više nego ikad”, naglašava Enisa.

O knjizi je govorila i Hajra Jahić-Bajrić, predsjednica Udruženja “Nijemi Krik” Kalesija. Ona je naglasila da nam je potrebno daleko više razumijevanja za žene oboljele od karcinoma.

Enisa Zulović je za kraj istakla da joj je najvažnije da uvijek pošalje poruku “Bolest nije kraj”, te da se nikada ne treba predati bez obzira na dijagnozu “jer tamo gdje prestaje naša nada, tamo se nastavlja Allahova milost”.

(Ntv)

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh