Iz naših džemata

Svečano obilježena desetogodišnjica otvorenja džamije u džematu Jelovo Brdo (Foto)

Danas, 12. augusta 2018. godine, vjerskom svečanošću obilježena je deseta godišnjica svečanog otvorenja džamije u džematu Jelovo Brdo.

U džematu Jelovo Brdo, 3. augusta 2008. godine, organizovana je svečanost otvorenja novosagrađene džamije, koja je izgrađena na temeljima proušene. Od tog dana prošlo je 10 godina. Današnjom vjerskom svečanošću džematlije džemata Jelovo Brdo su se prisjetili dana izgradnje džamije, kao i svojih džematlija koji nisu dočekali desetu godišnjicu svečanog otvorenja džamije.

Na početku svečanosti, koja je počela u 12.00 sati, prisutnima su se obratili imam džemata Jelovo Brdo, Adnan ef. Jakubović, kao i predsjednik džematskog odbora, h. Salih Šehić. Domaćini su u svojim kraćim obraćanjima zaželjeli dobrodošlicu, te su se zahvalili vrijednim sugrađanima koji su svojim nesebičnim doprinosom pomogli izgradnju džamije, kao i rad džemata u proteklom periodu.

Glavni imam Medžlisa IZ Kalesija, Enver ef. Alić, u svom govoru je istakao vrijednost džamije kao mjesta koje okuplja i odgaja muslimane svih generacija. Glavni imam se zahvalio našim Bošnjacima koji su na privremenom radu u inostranstvu a koji konstantno pomažu džemate iz kojih su potekli.

Na kraju svečanosti dodijeljene su zahvalnice istaknutim džematlijama džemata Jelovo Brdo za nesebičan doprinos u radu džemata. Zahvalnice su dodijeljene Hajrudinu Dautbašiću, Abdulahu Kuloviću i h. Salihu Šehiću.

Članovi hora “Nuru ajni” izvođenjem prigodnih kasida i recitala su uljepšali današnju svečanost koja je završena pred podne-namaz učenjem dove.

Svečanost povodom desetogodišnjice otvorenja džamije u džematu Jelovo Brdo, 12.8.2018. god.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh