Iz naših džemata

Svečanom sjednicom obilježena godišnjica Udruženja ilmije Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini

U ponedjeljak, 26. septembra 2022. godine, održana je svečana sjednica Osnovnog odbora Udruženja Ilmijje Kalesija.

Sjednicu je vodio predsjednik OO Udruženja ilmijje Kalesija, Muamer ef. Bukvarević, koji je u svom obraćanju istakao da je ova generacija imama ponosna na svoje prethodnike, imame i muallime koji su djelovali na području MIZ Kalesija i ostavili nemjerljiv trag u očuvanju vjerskog života i identiteta. Ovom prilikom proučena je hatma pred duše svih imama koji su djelovali na području MIZ Kalesija uz dovu Allahu dž.š. da nagradu za svoj rad i trud u potpunosti pronađu kod Uzvišenog Allaha.

Na kraju današnje sjednice uručena su pojedinačna priznanja i zahvalnice za 30 godina uspješnog imamskog, hatibskog i muallimskog rada u Zajednici, imamima Muharem ef. Mešanoviću i Bilal ef. Husiću. “Muharem efendija i Bilal efendija, svojim su radom primjer posvećenosti, predanosti i odgovornosti prema misiji jednog imama i kao takvi uzor mlađim kolegama u njihovom radu” istakao je Muamer ef. Bukvarević. Priznanje za 20 godina uspješnog rada i djelovanja unutar Zajednice, uručeno je predsjedniku IO MIZ Kalesija Ibrahimu Aljiću. Ibrahim efendija je petnaest godina proveo u misiji imama, a nakon toga ostao aktivno uključen na polju rada i unaprijeđenja vjerskog života u našem medžlisu. Imami su istakli svoju punu podršku radu IO MIZ Kalesija u proteklom periodu i iskazali nadu da će generacijski projekat ” Vakuf budućnosti” zajedničkim snagama biti realizovan.

Udruženje ilmijje Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini osnovano je 1912. godine. Okuplja imame, muallime, uposlenike Islamske zajednice te muderrise i profesore islamskih fakulteta. Udruženje broji oko 1.500 članova. Organizirano je na području cijele Bosne i Hercegovine u 70 odbora i 9 okružnih odbora.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh