Iz naših džemata

Treći sportsko-edukativni susreti “Prvi mart”: Mreža mladih Medžlisa Islamske zajednice Kalesija osvojila 3. mjesto u futsalu (Foto)

Treći sportsko-edukativni susreti „Prvi mart“ održani su u nedjelju, 10. marta 2019. godine u Behram-begovoj medresi u Tuzli.

Organizatori susreta, koji se već treću godinu organizuju povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, su Mreža mladih Muftijstva tuzlanskog i Behram-begova medresa u Tuzli.

Učešće je uzela 21 ekipa, odnosno više od 200 članova Mreže mladih Muftijstva tuzlanskog, kao i mladi iz Sarajeva i Travnika.

Susrete je otvorio muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović koji je kazao da su mladi nada svake zemlje. Mreža mladih Islamske zajednice je pozvala mlade da budu zajedno na Pravome putu i da se na tom putu međusobno podržavaju. Nema većeg ponosa za roditelje, učitelje, Islamsku zajednicu od mladih odgojenih ljudi, plemenitih mladića i djevojaka, kazao je Muftija.

Hafiz Abdullah Kapo, koordinator za rad s mladima Muftijstva tuzlanskog, ističe da je cilj ovih susreta da se mladi druže i da to druženje nastave i u budućnosti, ali i da se razvije svijest o važnosti Dana nezavisnosti i jača ljubav prema našoj domovini.

Pored turnira u futsalu i stonom tenisu, održana je i radionica na kojoj su mladi razgovarali o procesima koji su doveli do nezavisnosti Bosne i Hercegovine, ličnostima koje su dale najznačajniji doprinos u periodu stjecanja njene nezavisnosti i drugim temama u vezi s ovim iznimno važnim datumom novije historije naše zemlje.

Ekipa Mreže mladih Medžlisa Islamske zajednice Kalesija osvojila je treće mjesto u futsalu.

(Mreža mladih Medžlisa IZ Kalesija)

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh