Iz naših džemata

U BKC-u prikazan turski film “Ne pričaj mi priče”

Manifestacija “Sedmica turskog filma” u Kalesiji započela je krajem prošle godine i to prikazivanjem crtanih filmova za djecu. MIZ Kalesija nastavio je i ove godine dobru saradnju sa Institutom Yunus Emre iz Sarajeva, kao i sa BKC “Alija Izetbegović” Kalesija i to prikazivanjem turskog igranog filma.

Posljednjeg dana mjeseca februara upriličena je projekcija turskog igranog filma “Ne pričaj mi priče – Bana masal anlatma“.

“MIZ Kalesija je prošle godine uspostavio saradnju sa Institutom Yunus Emre iz Sarajeva. Krajem 2019. godine radili smo manifestaciju “Sedmica turskog filma kada smo prikazivali crtane filmove za djecu, zahvaljujući aktivu osnovnih škola na području Kalesija uspješno smo realizovali taj projekat. Dva mjeseca nakon toga nastavljamo saradnju sa Institutom Yunus Emre”, kazao je Nevres Fatić, sekretar MIZ Kalesija.

Prva saradnja MIZ Kalesija i Instituta Yunus Emre uspostavljena je prilikom Mektebsko-školske akademije, kada su donirali određen broj ruksaka za djecu koji su podijeljeni učesnicima literarnog natječaja “Poslanik u mom srcu”.

“Nastavit ćemo dobru saradnju sa Institutom Yunus Emre iz Sarajeva sa kojima smo već radili neke projekte. U ovoj tekućoj 2020. godini pokušat ćemo što više projekata realizovati koji će biti zanimljivi našoj omladini, kulturno-vjerskih sadržaja”, dodao je Fatić.

Publika je uživala filmu, odnosno komediji, koji je ovaj put namijenjen omladincima. Projekciji filma prisustvovali su članovi udruženje “Trik” Kalesija.

(Ntv.ba)

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh