Iz naših džemata

U BKC-u učenici Behram-begove medrese podsjetili nas na “porodične vrijednosti” (Video)

U sali Bosanskog kulturnog centra “Alija Izetbegović” u Kalesiji danas je održana manifestacija pod nazivom “Dani porodične vrijednosti”, čiji organizator su učenici Behram-begove medrese iz Tuzle uz podršku Medžlisa IZ Kalesija i BKC-a.

Na manifestaciji među prvima s eobratio glavni imam MIZ-a Kalesija Enver ef.Alić koji je sa dosta emocija pričao o ovoj obrazovnoj ustanovi svrsajući je u sami vrh obrazovnog sistema u BiH.

“Svoje srce sam ja ostavio u Behram-begovoj medresi u Tuzli, to je ustanova kojom se ponosim”, rekao je Alić koji je čestitao i Amini Sinanović iz Kalesije koja je proglašena za učenicu generacije u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Sa mnogo emocija govorio je i Fadil Alić predsjedavajući OV Kalesija koji je ne tako davno radio sa učenicima ove obrazovne ustanove kao njihov profesor. Sudeći prema dočeku, učenici ga nisu zaboravili.

“Danas mi je najteže da govorim, jer sam ispred svojih učenika do kojih mi je mnogo stalo. Ono što znam jeste da ova mladost jeste kompetenta da govori o porodičnim vrijednostima koje nam nedostaju i kojima se trebaju mnogi vratiti. Ja svojim učenicima nikada neću leđa okrenuti, bez obzira što fizički nisam prisutan u medresi nadam se da se moji otkucaji srca još tamo osjete”, istakao je Alić.

Učenici Behram-begove medrese su prisutnima predstavili i svoju ustanovu, a također bilo je mnogo ilahija, kasida, recitala ali i dramskih predstava koje su govorile o bitnosti porodice, ali i o duhovnim vrijednostima i bogastvu koje imamu unutar porodice.

U nastavku pogledajte video prilog RTVTK

(Ntv.ba)

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh