Iz naših džemata

U čast rođenja Muhammeda, a.s., proučen mevlud u džamiji Donje Vukovije

U subotu, 17.12.2016. godine, u džamiji Džemata Donje Vukovije, pred 200-300 vjernika, proučen je mevlud povodom rođenja Božijeg poslanika Muhammeda, a.s. Organizator ove svečanosti je bio Džemat Donje Vukovije u suradnji sa Džematskim odborom ovog džemata.

Nakon akšam-namaza, kojeg je predvodio gost-predavač, Izet ef. Čamdžić, program je otpočeo učenjem Kur’ana a ašere je proučio Husejn ef. Mešanović. Nakon toga prisutne je poslemio mjesni imam Enes ef. Habibović. U ostatku programa uživali smo u učenju mevluda (Senad ef. Poljaković, Husejn ef. Mešanović, Ibrahim ef. Aljić, Enes ef. Habibović i Muamer ef. Kamerić), recitacijama (Amar Ćatić, Merjema Imamović i Amina Sokolović) i prelijepim ilahijama.

13 15

Prisutnim se kratkim predavanjem obratio i glavni imam MIZ Kalesija, Enver ef. Alić. On je u svom kratkom obraćanju govorio o podjeljenosti među muslimanima. Nakon njega fantastičnim predavanjem sve prisutne je počastio gost-predavač, Izet ef. Čamdžić. Koliko je predavanje bilo dobro najbolje je pokazala reakcija prisutnih džematlija – aplauz. Neko će možda reći da to nije za džamiju, ali to je bila mahinalna reakcija prisutnih džematlija.

Izet ef. je govorio na temu „Šta nakon rebiul-evvela“.

Na kraju ove manifestacije hfz. Emir Sinanović je proučio ašere, a Husejn ef. Mešanović dovu.

Ovom prilikom u ime Džemata Donje Vukovije i u ime Džematskog odbora ovog džemata svim prisutnim i učesnicima ovog programa iskreno se zahvaljujemo.

(www.dzematdonjevukovije.org)

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh