Bosna i Hercegovina

U Kalesiji održan sastanak predstavnika Koordinacije BNVO i Islamske zajednice

U nedjelju, 22.januara 2017. godine, u Kalesiji (prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Kalesija-Divanhana) je održan sastanak predstavnika Koordinacije bošnjačkih nevladinih organizacija (KBNVO) sa predstavnicima Mutijstva tuzlanskog i Medžlisa Islamske zajednice Kalesija.

Domaćini sastanka bili su glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Kalesija Enver Alić, koordinator Muftijstva tuzlanskog sa saradnju sa nevladinim organizacijama dr sci Mensur Husić, te Fahrudin Sinanović, predsjedavajući Regionalne koordinacije BNVO Sjeveroistočne Bosne. Sastanku je prisustvovao i Fadil Alić, predsjedavajući Općinskog Vijeća Kalesija koji je zahvalio Koordinaciji BNVO na ujedinjavanju bošnjačkog nevladinog sektora s ciljem zajedničkog učešća i aktivnostima na popravljanju cjelokupne društvene situacije.

Glavni imam Medžlisa IZ Kalesija se zahvalio predstavnicima Koordinacije BNVO što su odlučili da posjete Kalesiju i upoznaju se sa tamošnjim stanjem Bošnjaka i nevladinog sektora. Predstavio je rad Medžlisa te gostima poklonio knjigu – monografija “55 godina postojanja Medžlisa IZ Kalesija”.

U svom obraćanju Dr sci Mensur Husić istakao je da je Muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović održao sastanak sa predstavnicima Regionalne Koordinacije BNVO, na kojemu su prezentirali svoje realizirane i planirane aktivnosti. Izrazio je zadovoljstvo saradnjom Regionalne koordinacije BNVO Sjeveroistočna Bosna sa institucijama Islamske zajednice na području Muftijstva tuzlanskog, te iznio očekivanja da će se saradnja i razmjena informacija intenzivirati u tekućoj godini.

U ime Koordinacije BNVO predsjedavajući Vijeća Koordinacije Mirsad Spahić se zahvalio domaćinima na ugodnom prijemu u Kalesiji te naglasio potrebu zajedničke saradnje nevladinog sektora i Islamske zajednice na prosperitetu i boljem životu Bošnjaka naše Domovine.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici udruženja članica Koordinacije BNVO is Srebrenice, Gračanice, Tuzle, Kalesije i Živinica.

(Saff.ba)

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh