Iz naših džemata

U Kalesiji predstavljen roman o Ademu, a.s., prvom čovjeku na Planeti

U kalesijskom BKC-u održana je promocija knjige “Adem – Praotac u nama” prof. dr. Nezira Halilovića.

Na početku promocije prisutnima se obratio Muharem Mešanović – Vahidin, glavni imam Medžlisa IZ Kalesija. Osima autora, o knjizi je govoro i Fahrudin Sinanović, koji je kazao da niti jedna knjiga koju je do sada pročitao nije na njega ostavila dojam kao roman “Adem – Praotac u nama”.

Prof. dr. Nezir Halilović je rekao da je knjiga nastala kao rezultat njegovog dvodecenijskog istraživanja o životu Adema, a.s., prvog čovjeka na Zemlji.

– Knjiga je pisana u formi romana i na lagan i narodu razumljiv govor. O našem praocu Ademu vrlo malo znamo i malo ga se sjećamo, ovo djelo će doprinijeti da upoznamo njegov život i život njegove porodice, te iskušenja kroz koja su prolazili naši praroditelji Adem i Hava, kazao je, između ostalog, autor prof. dr. nezir Halilović.

Prof. dr. Nezir Halilović rođen je 1977. u Visokom. Živi u Sarajevu. Profesor je na Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici i šef je Odjela za vjeronauku u Upravi za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u BiH. Autor je, koautor i prevodilac više djela, a dio je uredništva časopisa za javnu, kulurnu i duhovnu afirmaciju „Novi horizonti“.

Prof. dr. Nezir Halilović doktor je društvenih nauka u oblasti obrazovnog menadžmenta. Doktorirao je na Pedagoškom fakultetu Univerziteta u Zenici. Tema doktorske disertacije bila je „Doprinos informacijskih tehnologija kvalitetu obrazovnih procesa u nastavi“. Autor je brojnih naučnih radova iz raznih oblasti. Također, učesnik je brojnih naučnih skupova, seminara, savjetovanja, konferencija. Govori arapski, engleski i ruski jezik.

Organizatori Kulturne manifestacije “IKRE2021” Su JU BKC “Alija Izetbegović” Kalesija i BZK Preporod Kalesija. Suorganizator ove promocije je i Medžlis IZ Kalesija.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh