Iz naših džemata

U okviru manifestacije “Poslanik u mom srcu 2019” novi serijal na programu NEON TV

TV serijal emitovat će se svakog petka u mjesecu novembru sa početkom u 19:00 sati.

Medžlis Islamske zajednice Kalesija povodom obilježavanja Mevluda organizuje manifestaciju pod nazivom “Poslanik u mom srcu 2019”, koja će se održati u periodu od 25. oktobra do 30. novembra 2019. godine.

Moto ovogodišnje manifestacije je kur’anski ajet “Vi u Allahovom Poslaniku imate divan uzor”, a na ovu temu će i učenici osnovnih škola pisati radove u okviru literarnog natječaja. U okviru pomenute manifestacije na programu NEON Televizije emitovat će se novi serijal rađen u saradnji sa MIZ Kalesija. TV serijal emitovat će se svakog petka u mjesecu novembru sa početkom u 19:00 sati. Pet kalesijskih imama obradili su teme vezane za život posljednjeg Božijeg poslanika, Muhammeda a.s.

Na temu “Vi u Allahovom Poslaniku imate divan uzor” govorio je Sead ef. Ahmetović, “Ti si, Muhammede, na najvišem stepenu morala”, Mirsad ef. Sakić. Aldin ef. Smajić govorio je na temu “Njegov moral bio je Kur’an”, Enes ef.Habibović “Muhammed a.s. kao donosilac radosne vijest”. Na temu “Muhammed a.s. kao roditelj” govorio je Husejn hfz. Smajić.

Muhammeda, a.s., nema živog među nama, ali iza njega su ostali Kur’an i njegov sunnet. Ako se budemo držali ta dva emaneta, kako je Poslanik rekao, nikada nećemo zalutati.

(Ntv.ba)

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh