Iz naših džemata

U okviru manifestacije “Poslanik u mom srcu” održan okrugli sto

U organizaciji Asocijacije žena Medžlisa IZ Kalesija danas (18.10.2020. god.) održan je okrugli sto u okviru manifestacije “Poslanik u mom srcu”.
Prema riječima koordinatorice Asocijacije žena Medžlisa IZ Kalesija Adise Hodžić danas upriličenim događajem otvoren je mjesec mevluda posvećen posljednjem Božijem Poslaniku. “Kao i do sada obilježavamo mjesec rođenja Muhammeda, a.s. U skladu sa preporukama u vezi epidemiološke situacije organizujemo manifestacije. Danas smo se podsjetile na to kakav je bio Božiji Poslanik. Kako se ponašao u određenim situacijama i kako nam treba biti uzor u svemu”, dodala je Hodžić.

O Poslaniku Muhammedu, a.s., od njegovog rođenja do smrti danas je govorila profesorica Sidika Hodžić. U svom govoru profesorica je istakla da mi mnogo znamo o Poslaniku, ali nikada nije dosta govoriti o njemu i prisjećati se njegovog života i onoga što je radio kako bismo to slijedili i danas. Koliko je važno donositi salavate na Muhammeda, a.s., govorila je i profesorica Sadika Mehmedović.

Na danas održanom okruglom stolu prisutne su se dotakle mnogo tema koje opisuju odnos Poslanika prema ženama, djeci, ashabima…

Na kraju članice Asocijacije žena Medžlisa IZ Kalesija podijelile su i zahvalnice učesnicama okruglog stola.

(ntv.ba)

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh