Bosna i Hercegovina

U prodaji novi broj Preporoda

U novom broju Preporoda od 15. decembra na 80 stranica, kojeg možete pronaći na svim boljim prodajnim mjestima štampe, možete čitati:

Urednik Ekrem Tucaković u uvodniku “Uvrijedili ste muslimane, gospođo predsjednice“, piše o posljednjem istupu predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović o bh. muslimana.

Preporod analizira stanje u Siriji s posebnim osvrtom na Halep u tekstu Mirnesa Kovača “Halep: Crna rupa civilizacije?“, a Wadah Khanfar zaključuje: ”Arapski svijet se može otrgnuti od zapadne hegemonije i unutrašnjih bolesti.”

Istraživali smo: Šta mladi očekuju od Islamske zajednice?

Ajša Hafizović-Hadžimešić je uoči presude Ratku Mladiću razgovarala sa svjedocima genocida u BiH te analizirala kako je general Mladić svojim riječima pobio navode sopstvene odbrane.

Za ovaj broj Preporoda govore Theodor Meron, predsjednik Mehanizma za međunarodne krivične sudove u Den Haagu, Pašo Fetić, muftija IZ Bošnjaka u Njemačkoj i prof. dr. Kemal Kozarić koji poručuje: “Ozakoniti poslovanje banaka koje rade po islamskim načelima u BiH“.

Prof. dr. Senadin Lavić ukazuje na potčinjavanje bh. univerziteta partijskim slikama svijeta sa željom političara da nauče mlade kako da se slijepo pokoravaju autoritetima i uče napamet, bez razumijevanja.

Nedim Jahić piše o političkom učešću povratničkih zajednica u manjem entitetu, a Nezir Halilović o tome “Šta Bošnjaci mogu naučiti iz Sjeverne Irske?“

Nakon rođendana Poslanika Muhammeda, a.s., Preporod donosi niz tekstova o Poslaniku, a.s. te foto-reportažu s obilježavanja 12. rebiu-l-evvela iz cijele BiH.

Sastanak glavnih imama i muftija: U idućoj godini fokus će biti na džematu.

Preporod je bio u posjeti Orašju, Žepi, Tuzli, Mostaru i drugim gradovima, a donosimo i spisak dobitnika stipendija iz Bejtu-l-mala.

U ovom broju Preporod analizira sudbinu Sefarda u BiH i njihovu muziku u kulturi bosanskih Jevreja.

Još mnogo zanimljivih sadržaja u novom broju Preporoda, kojeg možete nabaviti na svim trafikama u Bosni i Hercegovini. Ukoliko još niste, posjetite novi portal Preporoda www.preporod.com te nas pronađite na facebook i twiter stranici. Javite nam se na telefon +387 33 236 493 i postanite član porodice pretplatnika Islamskih informativnih novina.

Služba za marketing IIN „Preporod“

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh