Iz naših džemata

U ramazanu sin i snaha obradovali je uplatom za hadž: Derva Džafić iz Rainaca Donjih obavit će petu islamsku dužnost

Šezdesetšestogodišnja Derva Džafić iz Rainaca Donjih ove godine po prvi put obavit će hadž. Derva kaže da je želja postojala i prije al uz Allahovu pomoć ispunila se ove godine.

“Čini mi se kad sam se najmanje nadala želja mi se ispunila. Stalno sam dovila i molila Allaha da me počasti da obavim hadž. Na sehuru u toku mjeseca ramazana sin i snaha su me pitali kako bi bilo ove godine da me isprate na hadž. Rekla sam da mi je samo ta želja ostala neispunjena. Da mi je da obavim pa ne bi žalila da umrem odmah. Sin je otišao na posao i poslije me zvao da kaže da je sve ispunjeno samo je trebalo još ja da odem da potpišem. Uzeo je moju ličnu kartu i kući došao sa uplatnicom. Kad je kazao da je uplatio, počela sam da plačem” kazala je Derva neskrivajući emocije što će obaviti petu islamsku dužnost.

Naša sagovornica kaže da je dovila da i njen muž zajedno sa njom obavi hadž, ali zbog zdravstvenih problema nije mogućnosti ove godine posjetiti sveta mjesta. Saznala je da joj i komšinica koja trenutno živi na Međašu također ide na hadž pa su se dogovorile da zajedno budu u sobi.

“Svako ko ima želju i iskren nijet treba samo doviti Allahu. Treba ustati navečer kada svi spavaju, obavljati noćni namaz i doviti. Allah će ispuniti želje. Meni jeste” dodaje Derva.

Nije očekivala ni da će je rodbina obilaziti u ovolikom broju. Drago joj je što sa njima može podijeliti svoju radost. Nada se da će uz Allahovu pomoć sve proći kako treba. Jedva čeka da krene put Mekke i Medine i vidi Poslanikovu džamiju i sve ono o čemu iskren vjernik sanja.

(Ntv.ba)

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh