Najave

U subotu, 28. jula, sedmo okupljanje vjernika na lokalitetu dovišta “Pašin put – Orlić”

Medžlis Islamske zajednice Kalesija, u subotu, 28. jula, sa početkom u 11.00h organizuje kulturno-vjersku manifestaciju na lokalitetu dovišta “Pašin put – Orlić”.

Na brdu Orlić iznad Hajvaza, u subotu, 28. jula 2018. godine, održat će se sedma po redu kulturno-vjerska manifestacija. Vjerska svečanost će se održati na platou dovišta Orlić sa početkom u 11.00h, kada je predviđen izlazak bajraktara. Nakon toga upriličit će se vjerski program, te će pred podne-namaz na lokalitetu dovišta Orlić biti proučena i dova.

 

Prisutnim vjernicima na dovištu Orlić u subotu će se obratiti glavni imam Medžlisa IZ Kalesija Enver ef. Alić, te izaslanik muftije tuzlanskog dr. Mensur ef. Husić. Pored učenja tradicionalne dove na dovištu Orlić, obraćanja glavnog imama Medžlisa IZ Kalesija i izaslanika muftije tuzlanskog, na Orliću će se u subotu, pred duše šehide, proučiti i Jasin.

 

Ovim putem pozivamo sve zainteresovane na kulturno-vjersku svečanost koja će se održati na lokalitetu dovišta “Pašin put – Orlić”, u subotu, 28. jula 2018. godine, sa početkom u 11.00h.

Protokol:

– izlazak bajraktara
– izvođenje ilahija i kasida
– obraćanja
– učenje Jasina
– učenje dove
– podne-namaz

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh