Bosna i Hercegovina

U Tuzli održano takmičenje u hifzu Kur'ana

Takmičenje u hifzu Kur'an-i kerima održano je u subotu i nedjelju 10. i 11. decembra ove godine u organizaciji Muftijstva tuzlanskog i Behram-begove medrese u Tuzli.

Na takmičenju su učestvovali predstavnici muftijstava, mešihata i obrazovnih ustanova Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, a nastupilo je 26 takmičara u tri kategorije: hifz cijelog Kur'ana sa tedžvidom, hifz sure El-Bekare i hifz Amme džuza.

Najuspješniji u kategoriji hifz Amme džuza je Imran Spahić, koji je osvojio prvo mjesto, a nastupio je u ime Muftijstva travničkog. Drugo mjesto je osvojila Merdija Nurković, a predstavljala je Mešihat Islamske zajednice u Srbiji i treće mjesto je Maid Razić koji je predstavljao Muftijstvo tuzlansko.

U kategoriji hifz sure El-Bekare najbolji je Merzuk Grabus, koji je nastupio u ime Muftijstva travničkog. Drugo mjesto je Dino Maksumić, a predstavljao je Muftijstvo mostarsko. Treće mjesto je Elmedina Avdibašić iz Behram-begove medrese.

U kategoriji hifz cijelog Kur'ana s tedžvidom prvo mjesto je osvojio hfz. Alen Kehić, koji je nastupio u ime Muftijstva tuzlanskog. Njemu je dodijeljenja diploma hafiz Ebu Jasir. Drugo mjesto je osvojio hfz. Emir Sinanović, a treće Jusuf Bećoja, koji je predstavljao Muftijstvo mostarsko.

Komisiju koja je pratila takmičenje i ocjenjivala takmičare su činili hafiz Mirnes Sahić, hafiz Abdulaziz Drkić i hafiz Edin Dedić.

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović u svome obraćanju je čestitao svim učesnicima takmičenja, te istakao kako su hafizi posebna vrijednost u ummetu Muhammeda, s.a.v.s.

Porodica rahmetli hafiza Ebu Jasira iz Jordana, koji je dugi niz godina živio u BiH i podučavao Kur'anu, finansijski je pokrovitelj ovog takmičenja.

(www.muftijstvotz.ba)

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh