Iz naših džemata

Uoči Bajrama organizovan iftar za imame, predsjednike džematskih odbora, članove IO Medžlisa IZ Kalesija (Foto)

Zadnjeg dana ovogodišnjeg ramazana, 14. juna 2018. godine, priređen je iftar za nosioce vjerskih aktivnosti u našim džematima.

Medžlis Islamske zajednice Kalesija tradicionalno na kraju ramazana, uoči Bajrama, organizuje iftar za imame, predsjednike džematskih odbora i članove Izvršnog odbora Medžlisa IZ Kalesija. Ove godine iftar je organizovan 30. ramazana / 14. juna, u restoranu Polo.

S nastupom akšama i akšamskim ezanom, 30. ramazana / 14. juna, označen je kraj posta a samim tim i mjeseca ramazana. U lijepom ambijentu restorana Polo ovogodišnji ramazan su ispratili predstavnici kalesijskih džemata zajedno sa svojim imamima. Pored nosilaca vjerskih aktivnosti u džematima iftaru su prisustvovali i članovi Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Kalesija.

Na kraju iftara prisutnima su se obratili predsjednik Medžlisa IZ Kalesija, dr. sc. Muhamed Alić, kao i glavni imam, Enver ef. Alić, koji su prisutnima poželjeli ugodne bajramske dane, da ih provedu u veselju i radosti.

Osoblje restorana Polo se istinski potrudilo da se ovogodišnji ramazan isprati na dostojanstven način na čemu im se iskreno zahvaljujemo.

Iftar za imame, predsjednike džematskih odbora, članove Izvršnog odbora Medžlisa IZ Kalesija, 14.6.2018. god.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
Medžlis Islamske zajednice Kalesija

Trg šehida 4
75 260 Kalesija

Tel.: +387 35 631 132
Fax: +387 35 631 990

Email: medzliskalesija@live.com

Facebook

Copyright © 2016 Medžlis Islamske zajednice Kalesija. Design and development by GOW

Na vrh